tiistai 16. lokakuuta 2012

Koska eeppisyys on viikon sana ;)

Heipä hei, kaikki palleroiset <3, vihdoin ja viimein pääsen kirjoittamaan tästä asiasta, eli mun ihanaisesta mysteeripropista <3.

Ensimmäisenä voisi varmaan kertoa mikä se todella on XD *ja jälleen rumpujen pärinää*, se on The Avengers -leffan Lokin valtikka!!!!

Valtikka leffassa <3
Päätin siis tehdä Loki-cosplayn, kun jälleen rakastuin tähän ihanaiseen pääpahikseen, joka saa mut esiintymisellään siirtymään heti pahisten puolella >:3.

Propagandaa <3

Tarkalleen ottaen teen Lokista kaksikin eri asua, koska toinen on vain niin eeppinen ja toinen on vain pakko tehdä XD. Ensimmäinen on Loki haarniskassaan ja toinen on leffan loppukohtauksen asu, jossa Lokille on laitettu suukapula ja käsiraudat (ja kun Depisu kuuli tästä, sille iski halu tehä Thor....).

Mutta nyt voisin siirtyä kertomaan tämän ihanan eeppisen valtikan tekoprosessista, johon meni aikaa suunnilleen 1,5 viikkoa. Suuri apu valtikan tekemisessä oli youtubesta löytämäni tutoriaali, jota soveltamalla sain oman proppini tehtyä.

Osittain tuon tutoriaalin avulla, oma proppini on tehty lähes normaaleista materiaaleista:
 • softista
 • jesaria
 • luudanvarsi
 • jouluvalo
 • muovipallo
 • seinätasotetta
 • lasimaalia
 • taulupohja
 • piirustuslehtiön takakansi
 • gessoa
 • akryylimaaleja
 • eri keepperiä
 • narua
 • mustaa spraymaalia
Aloitin propin tekemisen hyvin luonnollisesta vaiheesta, eli luudanvarren katkaisemisesta sopivan kokoiseksi, tämän jälkeen tein vähän `sähkötöitä` eli poistin ledijouluvalostani ylimääräiset valot ja maalasin sinooperista ostamani muovipallon siniseksi:ledivalo, sen jälkeen kun ylimääräiset on poistettu
Sitten leikkasin muovipalloon pienen reiän, niin että se meni kiinni johdosta huolimatta
Lasimaalia, pysyy ilman polttamisakin, mutta ei silloin kestä pesua. 

Maalattu ja hyvin näkyy valo läpi :3

Ajattelin sitten viettää joulua vähän etukäteen, eiku....

Seuraavaksi olikin vuorossa valon kiinnittäminen luuranvarteen ja se sujuikin tyylikkäästi jesarilla >:D, kissan mielestä tämä olikin sitten mitä mainioin leikkikalu.....


Tämän jälkeen siirryinkin tutoriaalin oppeihin ja aloin teipata oikean muotoiseksi leikattuja softiksen paloja luudanvarren ympärille:
Tässä kohtaa projekti keskeytyikin vähäksi aikaa, johtuen Ranska-cosplaystani ja sen jälkeen vain yleisestä saamattomuudesta.... Mutta, kun lopulta sain itseäni niskasta kiinni, oli valtikan "siivekkeiden" aika, joista toisen väsäsin tosiaan taulupohjasta ja toisen piirrustuslehtiön takakannesta. Rehellisesti sanottuna en suosittele kumpaakaan, koska materiaalit olivat liian heikkoja, eivätkä kestäneet painoa (siksi jouduin tekemään ylimääräisiä tukirakenteita). No, sain kuitenkin kiinnitettyä siivekkeet eri keepperin ja kuumaliiman avulla.
Mutta koska cosplay, kaikki ei tietenkään mennyt putkeen ensimmäisellä kerralla....

Toisella yrityksellä onnisti enemmän ;) 
Siinä, se on kummankin siivekkeen ja liimakerroksen lisäyksen jälkeen 
Ah, ja tosiaan, tuon viritelmän, jonka päässä lamppu on tein softiksesta, kiinnitn sen jesarilla ja kuumaliimalla ja päällystin narulla + liimalla. Muutenkin päälystin koko valtikan erikeepperillä, jotta seinätasoite tarttuisi paremmin valtikkaan. Mikä sitten olikin seuraava vaihe, seinätasoitteen levitys.....

Levitys on vielä kesken...
.....koska jotain jännää tapahtui...


....mutta sitten se jatkui taas.
Seinätasoitteen päälle levitin vielä yhden kerroksen liimaa, jotta siitä tulisi joustavampi. Liimakerroksen päälle tuli kerros gessoa, joka on eräänlaista pohjamaalia.

Pakkeloitu, liimattu ja gessottu valtikka + Depisu
Tämän jälkeen gesson annettiin kuivua ja lähdettiin tyttöporukalla Oulun yöelämään (ja kaikkien ennakkoluuloista huolimatta, minä en ollut se kännikala (kaikella rakkaudella Tii-chan <3)). Pidin siis tosiaan tupareita viime viikonloppuna ja Depisu, Tii-chan, Noo-chan ja Heidi oli käymässä.

Seuraavana aamuna siirryin maalaamaan valtikkaa, sen jälkeen, kun olin vienyt ihmisiä junalle (Depisu lähti vasta illalla <3). Ensimmäisenä maalasin lamppuviritelmän mustaksi.

muut osat suojattiin tuorekelmulla

Ja sprayaus tapahtui ulkona XD Depisu on vain niin kuvauksellinen <3Tuorekelmun poisto ja pientä korjailua


musta spraymaali + gesso = vaaleanpunaista?

Ja sitten siirryttiin muihin kohtiin:

Tätä maalia käytin, saa Tiimarista (pitäisi ehkä keksiä jotakin parempaa...)

Ensimmäiset maalit laitettu.
Ensimmäisen maalin päälle lisäsin vielä tummempaa sävyä, tuomaan vähän aitoutta tasaiseen väriin.
Ja valmis <3


Lopuksi laitoin vielä lopullisen maalin päälle vielä yhden liimakerroksen suojaamaan maalia :).


Tää kohta saa mut lähes itkemään ;_;
Propin teon aikana, onnistuin katsomaan The Avengers -leffan 9 kertaa ja tajusin vasta viimeisellä kerralla, että Lokilla ei ole valtikka tuossa muodossa kertaakaan, siinä asussa minkä haluan tehdä..... Tässä vaiheessa itketään hiukan verta, kohautetaan olkia ja ilmoitetaan, että mulla on proppi myynnis. Eli en päässyt vieläkään Lokin valtikka projektista, vaan se jatkuu tällä viikolla, kohteena tällä kertaa tämä:


 Ehkä sitten pääsen etenemään seuraavaan vaiheeseen, eli toisen Loki asuni osaan; suukapulaan >:D (pelkään vain, että siitä tulee liian hyvä, enkä pysty puhumaan sen kanssa...), lisäksi näihin Loki asuihin pitää väsätä vielä panssarit, kypärä ja käsiraudat ennen kuin alan tehdä itse vaatteita :).

Tästä tuli hirveä ubermegapäivitys, mutta

Yokiri kiittää ja kuittaa ja palaa itsensä seuraan....

2 kommenttia:

 1. mä vaan olen niin kuvauksellinen : D ja saitpa hyvää harjoitusta valtikan teossa, vaikka teitkin ''väärän'' XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta XD ja kivasti alan väsätä uutta vaikka saksan koe on perjantaina....

   Poista